Пациенти

0 %
Намират боуен терапията за приятна
0 %
Потвърдиха, че са получили облекчение
0 %
Биха препоръчали на приятел
0 %
Повториха терапията

Хормонални нарушения

client01

Д. Некова – завишен инсулин

Имах завишени нива на инсулин 3 пъти над нормата

По случайност отидох при Ники, защото имах много силни болки в гърба и лактите. След третия сеанс му споделих, че по принцип съм със завишени нива на инсулин, но се чувствам много добре и смятам да си направи контролни изследвания. Нивото на инсулина беше спаднало от 33 на 18 единици благодарение на терапията, която ми направи Ники. Искам да подчертая, че по време на този период не съм спазвала никакъв хранителен режим и не съм приемала медикаменти и мога смело да твърдя, че резултатите се дължаха изцяло на терапията. След този случай винаги, когато почувствам, че нещо не е наред се обаждам на Ники, за да ми помогне.

client2

С. Георгиева – Проблеми с щитовидната жлеза

От година и половина не можех да забременея поради проблеми с шитовидната жлеза

Моя приятелка ми препоръча да опитам с Боуен терапия, за да се справя с моите проблеми със забременяване, защото около година и половина с приятеля ми се опитваме да имаме бебенце и не се получаваше. Бях на хормонални медикаменти “Л-Тироксин” близо 4 години, като Николай каза, че е много вероятно забременяването да не се случва в следствие на тези медикаменти. Ходих на сеанси всяка седмица в продължение 4-5 месеца и с времето се чувствах много по-добре. Консултирах се с моя лекар и намалих значително хормоналния прием. 3 месеца по-късно тестът за бременност беше положителен и съм много щастлива.

боуен_bowen

К. Кръстева – Менструални проблеми

Месечният ми цикъл беше нередовен, оскъден и болезнен.

От близо 4 години страдам от нередовен цикъл, като в началото нещата бяха безобидни, но във времето се задълбочиха. По препоръка на моя приятелка, която е ходила на Боуен терапия и имаше отлични резултати, реших и аз да опитам. След първите 3 сеанса имаше значително подобрение. Месечния ми цикъл дойде по-рано и се чувствах по-добре. След като направихме още 4 сеанса, следващата менструация дойде навреме и имах много по-малко болки, което много ме изненада. По препоръка на Николай направихме още 3 сеанса, за да затвърдим нещата и след 3 месеца цялостно лечение, нещата бяха много по-добре и се чувствах прекрасно.

Спорт

client4

Николай Пенчев – Болки в Коляното

Имах сериозна травма на коляното и лактите, след като паднах от успоредката.

От 10 години тренирам на площадката най-вече лостове и гимнастика, като тренировките ми достигат до 6-7 пъти в седмицата. Обичам да правя стойка на ръце и силови упражнения. Един ден обаче при опит да направя силово упражнения на успоредката, ръката ми поддаде, изплъзнах се и паднах. Болката беше неописуема. Ударих си тежко лакътя и коляното. След около 2-3 седмици болката се притъпи, след мазане с най-различни мазила, но при тренировка, особено при по-голямо натоварване, усещах силна остатъчна болка. Братът на Николай случайно ме посъветва да го посетя, като ми уреди по-скорошен час, за да не се задълбочи травмата. След първата процедура имаше огромно облекчение на болките. Трябваше да почивам 2 дни след процедурата. Имаше някакви леки остатъчни болки и след като посетих Ники за втори път, отново почивах 48 часа и не тренирах. След това нямаше и помен от болки в коляното. Странното беше, че лечебният ефект се случваше естествено. Събудих се и бях забравил, че имам болки, което беше доста яко.

client5

Павел Петров – Болки в Колената

Играя в баскетболната лига за аматьори и имах много силни болки в двете колена.

Усещах много голямо напрежение и болка в коленете, най-вече след мачове, като в последствие болката се появи и по време на тренировка. Реших да отида при Николай по препоръка на мой приятел, който имаше проблеми с рамото. Два дни след първата процедура, която ми направи, имах мач и се чувствах много добре по време и след мача. От тогава насам винаги, когато почувствам претоварване или напрежение в коленете, ходя профилактично, за да стабилизирам нещата.

client6

Георги Добрев – Изкълчен глезен

Ходих на Витоша да бягам и на слизане стъпих накриво с левия крак и усетих много силна остра болка.

Ходих на Витоша да бягам и на слизане стъпих накриво с левия крак и усетих много силна остра болка. Когато стигнах до колата, веднага се обадих на Ники, понеже сме приятели и ми споменавал, че при подобен тип травми трябва веднага да се реагира. След няколко часа вече бях при него и той ми направи един сеанс, след няколко минути още един, като ми каза, че до 2 дни всичко ще е наред. На другия ден имах много лек оток и почти никаква болка. На втория ден вече всичко беше наред.

Ставни проблеми

client7

Любомир Илиев – Проблеми в лактите

Работя като оператор на металообработващи машини и получих възпаление на лактите. Не можех да си свия ръцете, за да си измия зъбите…

Казвам се Любомир и имах проблеми с ръцете. Работя като оператор на металообработващи машини и от тежката работата получих възпаление на лактите, не можех да си свия ръцете дори за да си измия зъбите. Правих нагревки, но без резултат. Жена ми един ден спомена за Ники. Записах си час при него и след първия път получих страхотно облекчение, след втория вече оплакванията бяха изчезнали напълно. Няма и следа от ограниченията, които имах в лактите и спокойно мога да си върша ежедневните дейности.

client8

Т. Юруков  – Болки в Лакътя

Дългогодишен монтажник съм. Миналата година по време на работа си ударих лакътя.

Казвам се Тончо. Дългогодишен монтажник съм. Миналата година по време на работа си ударих лакътя. Почувствах голяма болка, като в последствие бях на инжекционно лечение и мехлеми, както и в болничен и почивка. Получих облекчение , но нямах нужната сила в ръката. След първия сеанс имаше голямо подобрение и след 7 дни направихме още един и усетих, че силата в ръката ми се възвърна.

client9

Мария – Прищипан нерв

Попаднах на Ники случайно. Когато бях при моята козметичка, й се оплаках от много силни болки в колената и проблемът ставаше все по- сложен и по-сложен.

Попаднах на Ники случайно. Ходейки на разкрасителни процедури при моята козметичка, й се оплаках от много силни болки в колената от близо вече година. Въпреки всички медикаменти, които приемах, проблемът ставаше все по- сложен и по-сложен, до степен да не мога да си върша нормално ежедневните работи.
Реших да си запазя за час при него и още след първата процедура почувствах голямо облекчение и смело мога да твърдя, че имаше поне 50% подобрение още тогава. Затова направихме още 2 сеанса и сега се чувствам много, много, много добре.
Това беше само началото.
Един ден ми се наложи да изкъпя котката и след 10 минути борба с нея усетих, че не мога да се изправя. Кръстът ми така се беше схванал, че нито можех да се наведа, нито да се завъртя.
Реших, че трябва да се обадя на Ники, но за мое голямо съжаление той не беше в България и се наложи да отида на лекар, да си взема болнични и да изпия един куп болкоуспокояващи, които за 3 дни по никакъв начин не промениха ситуацията.
С нетърпение докачах деня, в който Ники можеше да ме вземе и един час след сеанса стана чудо. По никакъв начин не усещах дискомфорт и нямах проблеми с това да се навеждам или изправям.
За мен Ники е моят спасител и естесвено, че бих го препоръчала на всеки един мой приятел. Той вече е звезда в моята работа, защото работя в голям колектив и когато се върнах от болничния си, разказах на всички как едно младо момч ми е помогнало и с един сеанс е успял да ме вдигне на крака.

Бебета

client10

Бебе Ирен – Колики

Бебето ми много плачеше следобед и коремчето му беше много подуто.

Казвам се Соня и дъщеричката ми Ирен, която е на 2 месеца, имаше колики като всяко мъниче на нейната възраст. Аз редовно ходя на сеанси при Николай за себе си и ми беше споменал, че ако имам някакви притеснения за малката, мога да му я водя, за да я лекува. Каза ми в рамките на 1 седмица да направим 2 сеанса и след втория нещата бяха значително по-добре. Ирен стана много по-спокойна и плачеше по-малко.

client11

Бебе Марио – Запек

Бебето ми Марио имаше голям проблем с ходенето до тоалетна. Ходеше на 2 дена по 1 път и това много взе да ме притеснява.

Казвам Анелия и бебето ми Марио, който е на месец и половина, имаше запек, който се изразяваше в това, че на 2 дена ходеше веднъж до тоалетна и то с много трудности. Опитахме с хомеопатия и капки, които не дадоха добри резултати и по препоръка на наши близки, които бяха водили тяхното бебе, решихме да опитаме и ние Боуен терапията. Значителна разлика в неговото състояние се усети чак след 3-тия сеанс, когато всичките тези трудности, които имаше покрай ходенето до тоалетна, намаляха и започна много по-редовно да се изхожда.

боуен_bowen

Бебе Силвия – Колики

Бебенцето ми нощно време се будеше често и не ни оставяше да спим. Плачеше много силно и това взе да ни обезпокоява.

Казвам се Христина и когато Силвия беше на 1 месец се появиха много силни колики, които я будеха нощем и тя много плачеше. Опитахме да потиснем симптомите с капки, но резултатите бяха временни. Почнах да чета в интернет и от bg-mamma разбрах, че някои майки водят бебетата си на Боуен терапия. Заведох Силвия при Николай и след 2 седмици, в които направихме 4 сеанса, Силвия спря да се буди нощем и можехме да се наспим спокойно.

Стрес

client13

Антония Стоянова – Стрес и болки във врата

Финансов мениджър съм и ежедневието ми е много динамично. Работя в офис по цял ден и болките и схващането във врата са ме съпътствали много време.

По препоръка на моя колежка, която ходи на Боуен терапия редовно, реших да си запиша час и аз. Пиех хапчета против стрес от време на време, защото понякога закъснявах със сроковете и ми идваше в повече. Трудно заспивах и постоянно бях уморена през дена. За малко да заспя, докато ми правиха Боуен, но след процедурата усещането беше много странно. Проблемите си ги имах, но напрежението го нямаше. Така периодично посещавам Николай, винаги когато имам тежки периоди и спрях всякакви успокоителни. Смея да твърдя, че се чувствам прекрасно и се наспивам.

client14

Анатоли Попов – Стрес от претоварване

Работя в цех и съм супервайзер на 15 работника. Както всяка работа с хора, постоянно имам спънки с работниците и понякога се претоварвам.

От 4 години съм супервайзер в голяма фирма за логистика, като отговарям за 15 складови работници. Имах много тежки периоди, през които бях на път да се откажа от тази работа поради големите задължения, които ми възлагаха. Не успявах да се наспя добре и да отделя време за близките си. Реших да опитам с тази терапия, защото исках да пробвам нещо различно и класическите масажи, на които ходех определено не действаха. Истината е, че проблемите си ги имам, но ги приемам много по-спокойно и уравновесено. Някак си усещам, че по-трудно излизам от контрол и голяма част от напрежението, което имах изчезна. Посещавам Николай периодично, защото съм убеден, че тази терапия ми помаг.

client15

Яна Савова – Стрес

Децата в училището, в което преподавам, са изключително буйни, особено като настъпят в пубертета след 8-ми клас. Понякога просто не мога да се справя с тях.

Преподавам повече от 20 години и смея да твърдя, че децата много се промениха с годините. Младото поколение са изключително умни, но с това върви и една буйност, която на моменти ме изкарва извън контрол. Все пак те са деца и моето задължение е да ги възпитавам. За Боуен терапията научих от дъщеря ми, която се интересува от такива неща, и отидох при Николай да опитам. Чувството беше странно. Терапията е много интересна и  ми допадна. Отидох втори път и някак си усещах една лекота през деня. Затова започнах да ходя редовно, през седмица или две, когато почувствам натоварване. Определено денят ми минава много по-леко сега.

5/5 (1 Review)