mee

Вече има решение за твоите спортни травми!

Боуен терапията успешно повлиява контузиите и облекчава болките

Цена за 1 човек - 50лв.
Цена за 2-ма - 100лв 80лв

Вече има решение за твоите спортни травми!

Боуен терапията успешно повлиява контузиите и облекчава болките

mee

Вече има решение за твоите спортни травми!

Боуен терапията успешно повлиява контузиите и облекчава болките

Цена за 1 човек - 50лв.
Цена за 2-ма - 100лв 80лв

usp1 (2)

Сертифициран
рехабилитатор

usp2

Медицинско лице

usp3

Доказан Боуен
терапевт

ЗА КОГО

е подходяща?

хора, които
активно спортуват

хора, които
са се претоварили

хора с хронични
спортни травми

хора, които искат
да имат по-добър тонус

ако имате разтежения
или сте се "сецнали"

хора с изкълчвания
или навяхвания

Боуен терапия е перфектното решение за теб при спортни травми

Техниката Боуен е доказан метод, подпомагащ възстановяването на тялото, особено при спортни травми. Целта е то да бъде стимулирано, за да може да нормализира своите функции. Много малко техники по света могат да се похвалят с толкова голяма ефикасност и положително въздействие върху тялото.

Боуен терапията въздейства ефикасно при спортни травми

Боуен терапията успешно повлиява остри контузии, успокоява хронични болки и може да се ползва за по-бързо възстановяване на тялото след тренировка. Целта е да отпуснат натоварените структури, което да доведе до по-бързото им възстановяване. Правят се дълбоки движения върху самите мускули, както и по-повърхности върху ключови нервни връзки, като по този начин лечебният ефект се засилва.

Боуен Терапията наистина действа, сочат проучвания

Положителен ефект бе установен при хора
със следните проблеми

sport02

Проучването бе направено от Amy Norman през 1998 в Университета в Северна Каролина, Chapel Hill, Department of Physical Education, Exercise and Sport Science.

Защо

терапията е толкова ефикасна?

Научно доказано е, че парасимпатиковата нервна система е отговорна за възстановяването на тялото. Както знаем, ние нямаме контрол над нея, защото тя е част от автономната нервна система.

lp1_031

Боуен терапията е изключително ефикасна, защото активира неконтролируемата от нас парасимпатикова нервна система и вкарва тялото в процес на възстановяване.

lp1_032

Правят се много леки движения върху сухожилия и лигаменти, които изпращат сигнали на нервната система. Чрез тези прецизно изпълнени движения се получава отпускане на претоварените зони и клиента получава облекчение.

След всяка група движения се прави задължителна пауза от две-три минути, когато клиентът се оставя сам да си почива. Това време е необходимо на тялото, за да преработи получените послания, след което се включват възстановителните механизми.

СТЪПКИ

на действие

Правим сеанс

Изчаквате до 48 часа, за да може тялото да затвърди промените, които сме му задали да развие

Радвай се на крайния резултат от процедурата

Мнения

client4

Николай Пенчев – Болки в Коляното

Имах сериозна травма на коляното и лактите, след като паднах от успоредката.

От 10 години тренирам на площадката най-вече лостове и гимнастика, като тренировките ми достигат до 6-7 пъти в седмицата. Обичам да правя стойка на ръце и силови упражнения. Един ден обаче при опит да направя силово упражнения на успоредката, ръката ми поддаде, изплъзнах се и паднах. Болката беше неописуема. Ударих си тежко лакътя и коляното. След около 2-3 седмици болката се притъпи, след мазане с най-различни мазила, но при тренировка, особено при по-голямо натоварване, усещах силна остатъчна болка. Братът на Николай случайно ме посъветва да го посетя, като ми уреди по-скорошен час, за да не се задълбочи травмата. След първата процедура имаше огромно облекчение на болките. Трябваше да почивам 2 дни след процедурата. Имаше някакви леки остатъчни болки и след като посетих Ники за втори път, отново почивах 48 часа и не тренирах. След това нямаше и помен от болки в коляното. Странното беше, че лечебният ефект се случваше естествено. Събудих се и бях забравил, че имам болки, което беше доста яко.

client5

Павел Петров – Болки в колената

Играя в баскетболната лига за аматьори и имах много силни болки в двете колена.

Усещах много голямо напрежение и болка в коленете, най-вече след мачове, като в последствие болката се появи и по време на тренировка. Реших да отида при Николай по препоръка на мой приятел, който имаше проблеми с рамото. Два дни след първата процедура, която ми направи, имах мач и се чувствах много добре по време и след мача. От тогава насам винаги, когато почувствам претоварване или напрежение в коленете, ходя профилактично, за да стабилизирам нещата.

client6

Георги Добрев – Изкълчен глезен

Ходих на Витоша да бягам и на слизане стъпих накриво с левия крак и усетих много силна остра болка.

Ходих на Витоша да бягам и на слизане стъпих накриво с левия крак и усетих много силна остра болка. Когато стигнах до колата, веднага се обадих на Ники, понеже сме приятели и ми споменавал, че при подобен тип травми трябва веднага да се реагира. След няколко часа вече бях при него и той ми направи един сеанс, след няколко минути още един, като ми каза, че до 2 дни всичко ще е наред. На другия ден имах много лек оток и почти никаква болка. На втория ден вече всичко беше наред.

ЗАЩО

точно Боуен Терапия

Лесно и безболезнено

Възстановяване!

След края на самия сеанс пациентът получава облекчение и затопляне на третираните зони, като този ефект се задържа до края на деня.

Същинската част на лечението настъпва в рамките на следващите 2-3 дни, тъй като на тялото му е нужен този период, за да адаптира тъканите, които сме третирали.

Характерното при активно спортуващите е, че метаболизмът е забързан, нервната система работи усилено, което позволява Боуен терапията да се прави през 2-3 дни, ако е необходимо.

Пример: Ако един сеанс е направен в понеделник, в сряда-четвъртък може да се направи втори.

Вече има решение за твоите спортни травми!

Боуен терапията успешно повлиява контузиите и облекчава болките

mee

Вече има решение за твоите спортни травми!

Боуен терапията успешно повлиява контузиите и облекчава болките

Цена за 1 човек - 50лв.
Цена за 2-ма - 100лв 80лв