За метода

Какво представлява и как работи методът NiMass?

За да успея да ви представя това, което правя, първо ще ви обясня моето разбиране за човешкото тяло и процесите в него.

Нервната система складира цялата информация за нашия живот. Тя запаметява всичките ни преживявания от физически травми до емоции и мисли.

В тялото ни има милиони нервни клетки. Всяка клетка е свързана с и обслужва определени сухожилия, мускули, лигаменти, жлези, вътрешни органи, кръвоносни и лимфни съдове.

Информацията, която нервната клетка е приела, се изпраща до структурите, захранвани от нея. Когато нервната система е свръхактивна, импулсите, изпращани до структурите са твърде силни. Това провокира уплътняване и стягане на обслужваните места в опит да се предпазят. Ние усещаме “предпазването” като стягане, болка, парене, изтръпване.

Мястото и вида на болката, са пряко зависими от нашите мисли, чувства и преживявания. Например, ако често изпитваме страх, ще се появи болка в кръста и прасците. Ако преобладава гнева, ще ни заболят ребрата и лопатките. Ако сме тъжни, ще почувстваме болка в раменете и врата.

Точно заради това аз съм се фокусирал да работя с нервната система. Всички движения, които правя, целят да балансират импулса, подаван от нервната система към съответните структури. Работата ми е да изчистя натрупаното напрежение в нервната система.

Бързината на резултата зависи от продължителността на периода, в който нервната система е била свръхактивна.

Важно е да се знае, че се работи с ресурса на тялото. Колкото по-дълго сме отлагали да вземем мерки, толкова по-силен дискомфорт изпитваме. Болката ни показва, че имаме нужда от промяна, но същевременно черпи енергия от запасите на тялото. Периодът за възстановяване на баланса зависи пряко от останалата в тялото енергия. Колкото по-изтощено е то, толкова повече време и сеанси ще са необходими.

Ако трябва да опиша метода с едно изречение, то би било следното:

NiMass е холистичен метод, подпомагащ цялото тяло, чиято цел е да го стимулира само̀ да възстанови своите функции.

Как протича един сеанс?

В началото на Вашето посещение, изслушвам оплакванията Ви. Паралелно с това проверявам пулса, разглеждам лицето и езика Ви. Мога да задам и доуточняващи въпроси. Спрямо извлечената информация решавам върху кои структури ще работя.

Сеансите са строго индивидуални. Не работя по схема. Движенията са различни по сила, дълбочина и задържане спрямо търсения ефект.

Клиентите често изпадат в дълбока релаксация поради активирането на парасимпатиковата нервна система, която е отговорна за възстановяването на тялото.

Телефон

087 899 5301

Адрес

Кв, ul. "Mitropolit Avksentiy Veleshki" 49, 1220 Sofia

Запази час

Запазете вашия час сега!

Какво да очаквате след сеанса?

След сеанса тялото започва работа по балансиране на процесите. Организмът има нужда от време да преработи и подреди получената от движенията информация.

Желателно е да минат 7 до 10 дни преди следващо посещение.

Възможно е през този период на пауза да се появяват така наречените лечебни кризи. Лечебната криза представлява механизъм, чрез който тялото по естествен начин изхвърля напрежението, натрупано във времето. Преди да настъпи оздравителен ефект е необходимо цялостно да се изчисти натрупаното напрежение.

Лечебната криза като изява и продължителност е строго индивидуална. Най-често се проявява като усещане за студ, сънливост или обостряне на някои болезнени зони. Обикновено трае 2-3 дни. Колкото по-голямо е натрупаното напрежение, толкова по-силна е лечебната криза.

За какво е полезен методът NiMass?

Методът NiMass е полезен при изключително голям брой състояния, свързани с опорно-двигателния апарат, хормоналната система, стомашно-чревния тракт, емоционалната и нервната система.

Методът NiMass при бебета

Методът е ефективен при често срещаните бебешки проблеми като: колики, запек, рефлукс, запушени слъзни канали, тортиколис (крива шия) и други.

При колики, запек и рефлукс работя с нервната система на бебето, която се доразвива след раждането. Движенията, които правя, имат за цел да я стимулират, с цел по-бързата ѝ адаптация към живот извън утробата.

При запушени слъзни канали и тортиколис (крива шия) основно работя с мускулите по главата и шията.

Сеансите при бебетата са кратки, обикновено в рамките на 2-5 минути. Резултатите от сеансите при бебетата настъпват бързо, тъй като те имат необременена нервна система.

Движенията, които правя, са нежни и дори и да не дадат желания резултат, са напълно безвредни за бебето.

Може да водите бебето на всеки 5-7 дни.

Често задавани въпроси

Абсолютно НЕ! Ако не ти помогне, няма да ти навреди.
Методът е подходящ както за малки бебенца, така и за възрастни хора, включително и бременни жени.

Един сеанс протича средно за 60 минути.

Час можете да си запазите през моя уебсайт от тук или на телефон: 0878995301.
За бебета запазването на час става само по телефона, ден или два преди желания от Вас ден за посещение.

Обикновено острите състояния са тези, които се лекуват по-бързо. В зависимост от състоянието на клиента, трайни резултати може да се постигнат в рамките на 1 до 5 сеанса.

Хроничните състояния изискват повече процедури, тъй като те са се оформили в по-продължителен период от време.

Важно е да се знае, че се работи с ресурса на тялото. При всеки човек е различно и затова резултатите могат да варират.

Над 90% от клиентите усещат облекчение още веднага след първия сеанс, което се утвърждава и развива в следващите няколко дни.

Облекчението при острите състояния се усеща много по-бързо, докато при хроничните изисква повече време, за да се усети трайно подобрение.
След сеанса тялото започва работа по балансиране на процесите. Организмът има нужда от време да преработи информацията, получена от движенията.

Желателно е да минат 7 до 10 дни преди следващо посещение.

Възможно е през този период на пауза да се появяват така наречените лечебни кризи. Лечебната криза представлява механизъм, чрез който тялото по естествен начин изкарва напрежението, което се е натрупало във времето.

Лечебната криза като изява и продължителност е строго индивидуална. Често се изразява с усещане за студ, сънливост или обостряне на някои дълго болезнени зони. Обикновено трае 2-4 дни. Колкото по-голямо е натрупаното напрежение, толкова по-силна е лечебната криза.
Сеансите се правят през минимален период на посещение от 7-10 дни, като при бебета този интервал може да бъде 5-7 дни.
3.9/5 (9 Reviews)